Wat is leadgeneratie?

Leadgeneratie is eigenlijk het proces van het vinden en aantrekken van mensen die geïnteresseerd zijn in wat jij aanbiedt, zoals jouw producten of diensten. Het is als het zaaien van zaadjes – je wilt mensen vinden die mogelijk geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt en hen laten weten dat je er bent. Dit kunnen bijvoorbeeld potentiële klanten zijn die hun e-mailadres achterlaten op je website of die interesse tonen in je producten op sociale media. Met leadgeneratie leg je eigenlijk de basis voor toekomstige klanten en verkoopmogelijkheden.

Het leadgeneratieproces begint met het in contact komen met potentiële klanten, waarna het doel is om een betekenisvolle relatie met hen op te bouwen

Leadgeneratie vindt steeds vaker online plaats.

Waarom is leadgeneratie zo belangrijk?

Leadgeneratie is ontzettend belangrijk voor het succes en de groei van je bedrijf. Hier zijn een paar redenen waarom:

 • Leadgeneratie helpt bij het aantrekken van nieuwe potentiële klanten voor je bedrijf. Deze leads kunnen uiteindelijk worden omgezet in betalende klanten
 • Door continu nieuwe leads te genereren, vergroot je de kansen op groei voor je bedrijf. Meer leads betekenen meer potentiële klanten en dus meer mogelijkheden om je producten of diensten te verkopen.
 • Leads vormen de basis voor toekomstige verkopen. Door een sterke leadgeneratie te hebben, vergroot je de kans op het converteren van leads naar betalende klanten, wat resulteert in een hogere omzet.
 • Het genereren van leads stelt je in staat om waardevolle informatie te verzamelen over je doelgroep, zoals hun behoeften, voorkeuren en gedrag. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om je marketingstrategieën te verbeteren en je aanbod beter af te stemmen op de wensen van je potentiële klanten.
 • Een effectieve leadgeneratie stelt je in staat om je te onderscheiden van je concurrenten. Door een constante stroom van leads te genereren en deze goed op te volgen, kun je je concurrenten een stap voor blijven en je positie in de markt versterken.

Hoe genereer je nu goede leads?

 1. Beschrijf je ideale klant. Het kennen van hun pijnen, dromen en verlangens is belangrijk om hen te bereiken. Denk aan hun leeftijd, interesses en problemen waar ze ’s nachts wakker van liggen. Hoe beter je hen begrijpt, hoe beter je hen kunt aanspreken en helpen met jouw product of dienst.
 2. Maak goede content die aansluit bij de behoeften en interesses van je ideale klant. Dit kunnen bijvoorbeeld berichten op social media, blogs, e-books, video’s, webinars. Door waardevolle informatie te delen, bouw je vertrouwen op en trek je potentiële klanten aan.
 3. Maak je website conversiegericht door ervoor te zorgen dat deze geoptimaliseerd is om leads te genereren. Dit betekent onder andere het gebruik van duidelijke en aantrekkelijke call-to-action knoppen, het plaatsen een inschrijfformulier voor je nieuwsbrief of weggever (zie het plaatje hieronder)
 4. Leads genereren met een weggever. Door een waardevolle weggever weg te geven in ruil voor de contactgegevens van je leads. Ze vragen deze aan middels een inschrijfformulier op je website. Klik hier om naar mijn website te gaan, waar je mijn weggever ziet en hoe je deze met het inschrijfformulier kan aanvragen.
 5. Aantrekken van nieuwe website bezoekers
   • SEO: Stel een SEO strategie op om op lange termijn vindbaar te zijn én blijven voor je doelgroep. Zoekmachine optimalisatie is misschien wel de meest effectieve manier van content distributie. Als iemand jouw content vindt, omdat hij of zij er zelf naar zocht, is de kans groot deze persoon interesse heeft in wat je te vertellen hebt. Optimaliseer voor zoekmachines: Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO) zodat potentiële klanten je gemakkelijk kunnen vinden wanneer ze op zoek zijn naar informatie of oplossingen die jij aanbiedt. Mijn business buddy Mady Huisman heeft hierover een goede blog geschreven, klik hier om deze blog te lezen.
   • Social media: Verspreid je content ook via social media. Bouw volgers op en deel je content op een persoonlijke manier. Social media is een bijzonder geschikt kanaal om de dialoog aan te gaan met je doelgroep. Gebruik sociale media: Maak gebruik van sociale media platforms om je content te delen en in contact te komen met potentiële klanten. Wees actief op platforms waar je doelgroep zich bevindt en deel waardevolle informatie en inzichten om leads aan te trekken.
   • Bloggen: met bloggen kun je je bereik onder je doelgroep substantieel verhogen. Dit geldt voor bloggen op je eigen website, maar ook voor gast bloggen op online platformen binnen jouw vakgebied. Ook hier heeft Mady Huisman een goede blog geschreven, Wil je deze ook lezen klik dan hier.
 6. Maak gebruik van e-mailmarketing. Begin met het opbouwen van een e-maillijst op en verstuur regelmatig waardevolle content en aanbiedingen naar je leads. Wil je weten hoe je nou een mailinglijst opbouwt, lees dan mijn andere blog hierover. Door middel van e-mailmarketing kun je relaties op te bouwen en leads converteren naar betalende klanten.

Inschrijfformulier voor je weggever. Hiermee verzamel je leads

Vraag nu mijn gratis e-book aan!

Wil je weten hoe je met een mailinglijst en een goede sales funnels erachter meer leads klanten en dus omzet maakt? Vraag dan hier mijn gratis e-book “Bouw supersnel en eenvoudig een mailinglijst’ aan .

Conclusie

Leadgeneratie is essentieel voor het succes en de groei van je bedrijf. Het begint met het begrijpen van je ideale klant, gevolgd door het bieden van waardevolle content en het optimaliseren van je website voor conversies. Het gebruik van weggevers, sociale media, bloggen, SEO en e-mailmarketing zijn effectieve strategieën om leads aan te trekken en om te zetten in betalende klanten.

Vragen over het het schrijven van een goede effectieve zakelijk email? Laat het me hier weten, vind ik leuk en ik help je graag!

Liefs Ilse